“ژنرال” معصومه علینژاد قمی: ثبات خاورمیانه نیاز به حضور نیروهای آمریکا دارد، و “ما” بیشتر از تحریم نیاز داریم
در طول چند روز گذشته، به دنبال مصاحبه آقای اردشیر زاهدی با بی بی سی که در آن ایشان اعلام کردند که آنهایی که خواهان تحریم و جنگ علیه ایران هستند، ایرانی نیستند، و اگر کسی از دولتهای خارجی [برای پیشبرد سیاست این دولتها علیه کشور] پول بگیرد، بی شرف است، بحث شدیدی در میان ایرانیان در شبکههای اجتماعی و جامعه ایرانیان خارج و داخل کشور آغاز شده است.
البته صحبتهای آقای زاهدی جدید نبود. مدت هاست که میهندوستان واقعی که با تحریم، جنگ، و پول گرفتن از آمریکا، عربستان، اسرائیل، و متحدان [نظیر امارات] مخالفند، چنین خط کشی برای خود داشتند. آنچه که باعث انعکاس گسترده سخنان آقای زاهدی شد وابستگی ایشان به نظام پادشاهی و وفاداری به آن، و نسبت نزدیک خانوادگی با محمد رضا شاه میباشد.بی بی سی مجبور شد برنامهای را با عجله تهیه کند با نام “با اردشیر زاهدی بهتر آشنا شوید،” که در آن کوشش شد مستقیم و غیر مستقیم به ایشان حمله شود. در میان واکنش فعالان سیاسی به صحبتهای آقای زاهدی، واکنش دکتر صادق زیباکلام نظر من را جلب کرد. ایشان، که سخت عاشق آمریکا هستند، و بارها از سیاستهای آمریکا دفاع کرده اند، ادعا کردند که سخنان آقای زاهدی به این دلیل بوده است که ایشان میخواهد اموال خود در ایران را پس بگیرد. حقیقت این است که من در عین اینکه از انگیزه واقعی آقای زاهدی اطلاع ندارم، برای من سخت، و شاید غیر ممکن است که این انگیزه را چیزی به غیر از ایراندوستی بدانم. ایشان که متولد ۱۳۰۷ میباشند، زندگی بسیار راحتی را در سوئیس دارند، به قول خود یک پا در گور دارند، و هیچگونه ادعای رهبری و یا موضعی شبیه به آن را ندارند، و بنا بر این به گمان من تنها حدس قریب به یقین درباره چرایی این سخنان، که بار اول هم نیست چرا که ایشان مدتها است که این عقاید را بیان میکند، چیزی بجز ایراندوستی نمیتواند باشد.هسته اصلی صحبتهای آقای زاهدی موضع ایشان علیه سیاستهای آمریکا در خاورمیانه و بخصوص ایران بود.
حال این مواضع را مقایسه کنید با آنچه که معصومه علینژاد قمی در مصاحبه خود با ارگان راست افراطی آمریکا، یعنی شبکه فاکس گفت. در این مصاحبه که در اکتبر گذشته انجام شد از علینژاد قمی درباره سخنان آقای ترامپ پرسیده شد. در آن زمان آقای ترامپ گفته بودند که باید نیروهای آمریکا را از سوریه و خاورمیانه بیرون آورد. علینژاد قمی، پس از سر تکان دادن و ابراز تاسف درباره این اظهارات، در پاسخ به مانند یک ژنرال برجسته و متخصص مسائل خاورمیانه و، مهم تر از آن، بعنوان “نماینده” تمامی مردم ایران و خاورمیانه، چنین گفت [از حدود ۱ دقیقه و ۱۰ ثانیه بعد از آغاز مصاحبه] “من خودم از خاورمیانه هستم؛ این [خاورمیانه] یک نقطه پر دردسر است. شما [لابد مردم آمریکا] ممکن است اینرا دوست نداشته باشید، ولی برای ثبات خاورمیانه ما [یعنی کی؟ مردم خاورمیانه؟] به [حضور] نیروهای آمریکا [در خاورمیانه] نیاز داریم.” این در حالی است که بجز نئوکانها و لابیهای اسرائیل، عربستان، و امارات، یک اتحاد نظر در میان کارشناسان و تحلیلگران وجود دارد مبنی بر اینکه حضور نیروهای آمریکا در خاورمیانه نه تنها موجب ثبات نشده است، بلکه باعث بی ثباتی شدید، جنگهای قومی، ویرانی، و خونریزی شده است. دستکم ۱.۵ میلیون نفر از مردم منطقه، مستقیم و غیر مستقیم، به دلیل جنگهای آمریکا در خاورمیانه جان خودرا از دست داده اند.
ولی “ژنرال” علینژاد قمی برعکس فکر میکند. البته روشن است چرا. ایشان، که نه روزنامه نگار هستند، نه فعال اجتماعی، و نه مدافع حقوق بشر، از صدای آمریکا حقوق دریافت میکنند، و بعنوان کارمند دستگاه پروپاگاندای آمریکا باید برای سیاستهای آمریکا تبلیغ کنند. نزدیک به پایان همان مصاحبه [حدود ۳ دقیقه و ۴۸ ثانیه پس از آغاز مصاحبه]، از “ژنرال” پرسیده شده که آیا او به غیر از تحریم انتظار بیشتری از آمریکا در قبال ایران دارد، و او پاسخ داد، “بله” و صحبتهای نامربوطی بعد از آن داشت. شما دوستان بفرمایید بعد از تحریم چه میماند که آمریکا میتواند علیه مردم ایران انجام دهد؟
تهیه و تنظیم: محمد سهیمی